V kuchyni trávime pomerne veľa času – či už patríte medzi gazdinky, alebo len kuchárky a kuchárov z povinnosti. Nie vždy však ide o príjemné trávenie času. Podstatne to totiž dokáže znepríjemniť špinavý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Varenie však bude oveľa jednoduchšie a zábavné, ak sa naučíte triky, ktoré vám prinášame v nasledujúcom článku!

Krájanie naše každodenné
Krájanie bobuliek (či už cherry paradajok, hrozna alebo iného ovocia a zeleniny) vie byť niekedy poriadne náročné – najmä, ak ho potrebujete pokrájať veľa a rýchlo. Vyskúšajte však tento jednoduchý trik: vložte všetky paradajky alebo bobuľky hrozna do hlbokého taniera a prikryte ich druhým hlbokým tanierom. Potom jednoducho prekrojte veľkým nožom obsah tanierov cez medzierku, kde sa spájajú. Nemáte za čo!
Teraz si povieme o jednom triku s kuracími prsiami. Dajte ich zmraziť na približne 15 minút predtým, ako ich začnete krájať. Budú tak tuhšie a vám sa lepšie podarí odrezať dokonalé slížiky, napríklad na chutné kuracie soté.
Chýba vám na tieto triky potrebné kuchynské vybavenie? Všetko, čo vaša kuchyňa potrebuje, nájdete aj online a nemusíte behať po obchodoch – navyše si takmer na každý online nákup môžete uplatniť tieto skvelé promo kódy a zľavy a ušetriť tak.
Koniec plaču nad prekrojenou cibuľou!
Ktorá gazdinka by nechcela krájať cibuľu bez zbytočného plaču! Dá sa to – jednoducho krátko pred krájaním vložte cibuľu na 10 minút do mrazničky alebo ju nakrájajte pod studenou tečúcou vodou. Chlad a voda spomalia uvoľňovanie sírnych zlúčenín, ktoré dráždia oči a spôsobujú slzenie.
Na krájanie mäkkých pokrmov odporúčame využívať aj nite. Môže to byť potravinárska niť, alebo aj tá klasická na šitie, prípadne dentálna (ale bez príchutí). Prekrajovať tak môžete napríklad mäkké syry. Skvele to funguje aj na krájanie rolád, tort či cesta na pečenie, pretože niť zabezpečí čistý a presný rez.
Vedeli ste, že teraz už existuje aj Aliexpress slovensky? Nájdete tam naozaj široký sortiment produktov nielen do kuchyne, ktorý je za tie najlepšie ceny!
Zatočte s vajíčkami
V kuchyni častokrát neradi a zdĺhavo šúpeme cesnak. V skutočnosti však stačí iba jeho strúčiky vložiť do uzatvárateľnej nádoby alebo dvoch misiek otočených na seba a poriadne nimi zatriasť. Šupka sa tak oddelí a cesnak zostane krásne čistý, pripravený priamo na použitie.
Rovnako zdĺhavé a nepohodlné je niekedy aj šúpanie vajec. Aj na to existuje skvelý trik – vložte vajce do pohára s vodou, zatraste ním tak, aby ste prekryli vrch a aby sa voda nevyliala, a už si len užívajte čisté a ošúpané vajce za pár sekúnd.
Na oddelenie žĺtka od bielka tiež existuje jednoduchý postup: stačí na to obyčajná plastová fľaša, do ktorej jemným stlačením a uvoľnením nasajte žĺtok a bez námahy oddeľte od bielka.
A na záver ešte efektívne čistenie jahôd od zelených stopiek. Použite na to obyčajnú slamku a prestrčte ju stredom jahody. Zbavíte sa tak zelenej časti jahody a neprídete pritom o polovicu tohto vynikajúceho plodu a ani o čas!
Ak máte záujem o ďalšie triky a tipy, aj čo sa vybavenia do kuchyne týka, určite si pozrite tieto skvelé recenzie a hodnotenia rôznych produktov, vďaka ktorým môžu byť odteraz vaše nákupy rýchlejšie, jednoduchšie a výhodnejšie.