V prípade, že si potrpíte na ryžovú prílohu, skúste karfiolový variant. Je ešte zdravšia a príprava vám zaberie pár minút. Navyše obsahuje minimum kalórií a na prípravu potrebujete iba karfiol.
Postup na prípravu
Karfiol opláchnite, rozlámte na ružičky a nasekajte na drobné kúsky, ktoré veľkosťou pripomínajú ryžu. Použite na to elektrický sekáčik alebo sa do toho pustite ručne, napríklad pomocou strúhadla. Radšej ale nepoužívajte ponorný mixér. Ten karfiol naseká až veľmi. Aby karfiolové zrnká zmäkli, nasypte ich do panvice, osoľte a duste pod pokrievkou asi 10-15 minút. Oceníte pri diéte, aj keď zvažujete zubné implantáty.
Karfiol nepodlievajte, sám pustí vodu. Na záver pokrievku oddeľte a nechajte karfiol ešte 5 minút na ohni, nech sa vyvarí prebytočná tekutina. Hotovú karfiolovú ryžu podávajte napríklad k mäsu alebo omáčkam. Všetko potrebné kúpite aj online, využite zľavové kódy 4Home a nakúpte ešte výhodnejšie!